دایکه متخصص حل مساله در سطح سازمانی با رویکرد داده کاوی و علوم داده است. در سال ۸۶ با هدف معرفی دادهکاوی در ایران، شروع به کار کرد و هم اکنون با ارائه محصول دایکر، نگاه به بازارهای جهانی دارد.
دایکه با ۱۳ سال تجربه در اجرای پروژههای دادهکاوی، انتخاب اول شرکت های ایرانی برای حل مسائل بنیادین سازمانی است.
هسته اولیه «گروه داده کاوی دایکه» به عنوان یکی از اولین گروه های تخصصی داده کاوی از سال 1386 شروع به کار نمود. طی فراز و نشیب هایی که در مسیر خود داشته از سال 92 فعالیت های دایکه در قالب شرکت «ندای کهن پرداز» و با تمرکز بیشتر روی اجرای پروژه های داده کاوی در شرکت ها و سازمان ها ادامه پیدا کرد. نتیجه تجربیات چند ساله این گروه منجر به شروع تحقیق و توسعه بر پروژه “پلتفرم اختصاصی داده کاوی و یادگیری ماشین” با تمرکز بر حوزه های کسب و کار در سال 95 گردید. در حال حاضر اولین نسخه از سامانه تحلیلی دایکر در سه حوزه رفتار مشتری، رفتار مالی و رفتار عملکرد معرفی شده است.
انتخاب نام دایکه
نام دایکه از واژه ی Daychology به معنای «مطالعه و بررسی رفتار داده ها» گرفته شده است. واژه ی Daychology مخفف ساختگی از عبارت Data Psychology یا «روانشناسی داده ها» است که بر تشابه فرایند داده کاوی و فرایند تشخیص بیماری در روانشناسی تاکید دارد.
واژه دایکه در آوایی مشترک اما نوشتاری متفاوت (Dike) در اساطیر و افسانه های یونان به عنوان سمبل نظم جهانی بوده است و انتخاب نام دایکه اشاره ایست بر نظم بدست آمده با کمک متد های داده کاوی از میان بی نظمی داده ها.
همچنین واژه دایکر (Daycher) از مشتقات برند “دایکه” نیز با معناسازی شخص یا چیزی که کار تحلیل و بررسی روان داده ها را انجام می دهد، به عنوان برند محصولات گروه دایکه مورد استفاده قرار می گیرد.
نام دایکه بخشی از نام شرکت «ندای کهن پرداز» است و از این جهت نیز دارای تناسب است. شرکت «ندای کهن پرداز» شرکت مادر دایکه است.
انتخاب لوگوی دایکه
لوگوی دایکه همزمان چند مفهوم مرتبط با دایکه را در خود دارد:
- کلمه ی dayche
- مفهوم توزیع احتمال آماری
- پراکندگی و بی نظمی داده ها
- اهمیت «داده» در داده کاوی
قسمت اول یا شمایل دایکه ترکیبی از حرف d انگلیسی که مخفف dayche است و علامت ~ به معنای «توزیع احتمال» در علم آمار است. در واقع شمایل دایکه عملکرد آماری فرایند داده کاوی را یادآوری می کند.
اهداف دایکه
فعالیت های دایکه با دو هدف مشخص شروع شد:
- گسترش داده کاوی در ایران
- اجرای پروژه های داده کاوی در شرکت ها و سازمان های کشور
با توجه به پیشرفت در سال های اولیه، چشم انداز میان مدت دایکه به سمت بازار بین المللی تعریف شد:
- ورود به بازار جهانی
- ارائه محصولی نوین با کاربران بین المللی
برای دستیابی به اهداف و چشم انداز های مورد نظر، دایکه خود را ملزم کرد تا ارتباط نزدیکی با مراکز تحقیقاتی، صنعتی و دانشگاهی داخل و خارج کشور برقرار کند.
حریم خصوصی کاربران دایکه
با توجه به اینکه دقت نتایج حاصل از داده کاوی ارتباط مستقیم با جزئیات بیشتر و داده های بیشتر دارد، بنابراین احتمال ورود به حریم خصوصی افراد نیز بیشتر می شود.
دایکه به عنوان مسئول اجرای پروژه های داده کاوی تعهد دارد تا اطلاعات شخصی افراد محفوظ باقی بماند و در اختیار دیگران قرار نگیرد.